EKSKURZIJA V AVSTRIJO

20240425_150023Učenci 8. in 9. razreda, ki smo vsa leta pridno obiskovali neobvezni izbirni predmet nemščino, smo se v četrtek, 25. 4. 2024, podali na ekskurzijo v Avstrijo.

Odpravili smo se že zgodaj zjutraj, saj nas je čakala dolga vožnja do čokoladnice Zotter v Riegersburgu. V čokoladnici smo se zelo zabavali. Najprej smo si ogledali film, ki je prikazoval pot od kakavovca do čokolade. Na vratih nas je pozdravil robot, ki je veselo prenašal sladke pregrehe. Tam pa se je začela pisati naša sladka pot po čokoladnici. Preizkušali smo najrazličnejše okuse čokolade, od temne, grenke čokolade do najrazličnejših okusov, kot je malinina čokolada z različnimi dodatki. Ponudili pa so nam tudi raznorazne napitke. Vsi smo se posladkali z različnimi čokoladami, zato se je sprehod po Zotterjevem živalskemu vrtu kar prilegel. Družbo so nam delale številne živali, od malih kengurujev do nojev in vse do domačih živali, kot so kokoši, krave, ovce in prašiči. Ker pa smo imeli dovolj časa, se nas je večina odločila za nakup čokoladic v Zotterjevi trgovini. Po obisku čokoladnice nas je čakala ena ura vožnje do središča Gradca. Tam smo med sprehodom izvedeli veliko zanimivosti o tem avstrijskem mestu, sprehodili smo se čez otok na Muri in se povzpeli do ostankov gradu Schlossberg, kjer je tudi znamenit stolp z uro in od koder je bil čudovit razgled na mesto. Najpogumnejši učenci so se spustili tudi po najdaljšem toboganu v Evropi. Imeli pa smo tudi prosti čas, večina se nas je takrat odločila za kosilo v McDonaldsu ali v italijanski restavraciji, preostanek časa smo namenili »šopingu« med prepevanjem pesmi Shopping in Graz. Na poti domov je bilo zelo veselo, saj smo imeli na avtobusu svoj zvočnik, na katerem se je ves čas vrtela glasba po našem okusu. Ko smo že mislili, da se bo eden naših nepozabnih in najboljših izletov končal, smo se ustavili še v Mozirju pri sladoledarju. Tudi tu ni primanjkovalo smeha in zabave, saj smo na avtobus dobili nepričakovanega gosta, z nami je na pot želel potepuški maček.

Zvečer smo se domov vrnili utrujeni, a veseli, ker smo dobili nagrado za trdo učenje in trud. Ugotovili smo, da je bilo vredno vztrajati z učenjem nemščine, saj smo se imeli zelo lepo. V naša srca pa se je vtisnil nepozaben spomin.

In kakšne vtise smo odnesli?
Povsod je bilo zelo lepo, najboljše pa na avtobusu, kjer smo se zelo zabavali. Še šofer nam je polepšal dan, ko se je pripeljal s ta večjim avtobusom. (Zoja)

Super je bilo, saj smo lahko v čokoladnici pojedli toliko čokolade, kot smo jo želeli. (Gal)

Na toboganu, ki velja za najdaljšega v Evropi, je bilo zelo fajn. (Alen)

Bilo je super, da je bila z nami tudi učiteljica Hana, saj dobro pozna Gradec in nam je lahko razkazala znamenitosti. (Vita)

Navdušila me je čokoladnica, saj smo se lahko po njej sami sprehajali in poizkušali čokolado. (Manca)

Smešno je bilo, ko je v McDonaldsu natakarica polila Galovo pijačo po vsej mizi. (Matic)

KLjub rahlemu dežju mi je bilo v Zotterjevem živalskem vrtu zelo všeč. (Tinkara)

Zanimivo je bilo mesto, živalski vrt, pa tudi na avtobusu smo se zelo zabavali. (Nika)

Povsod po mestu Gradcu sem opazila polno mavričnih zastav. (Tina)

Gospa Hana nas je v Gradcu opozorila na spotikavce (spomin na žrtve holokavsta), o katerih smo se učili pri zgodovini. (Anea)

Ker smo bili zelo pridni, nas je učiteljica Simona nagradila s sladoledom v Mangu. (Neža)

V Gradcu smo se malo izgubile, a končno nam je le uspelo najti italijansko restavracijo, v kateri smo si privoščile testenine. (Luna)

Všeč mi je bilo na igralih pred zelo lepim vrtom in zlatim kipom, Gradec me je z lepimi in visokimi barvnimi stavbami zelo navdušil. (Lucija)

Zanimiv je bil ogled mesta Gradec, paziti smo morali le na tramvaje, ki so s kar veliko hitrostjo švigali po mestu. (Jerca)

Na Schlossbergu (ostanek gradu nad mestom) se mi je zdelo še posebej lepo, saj se je pred nami razprostrla krasna panorama. (Martin)

Prosti čas v Gradcu smo izkoristili tudi za šoping. (Nina)

Na ekskurziji v Avstriji je bilo vse super, saj smo se cel dan zelo zabavali. V mini živalskem vrtu so me navdušili majhni prašički, ki so bili iskreno povedano zelo nenavadni in zabavni. (Eva)

Tamara Podbrežnik

(Skupno 89 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v DOGODKI, NOVICE, ZA STARŠE, ZA UČENCE. Zaznamek za trajno povezavo.