IZMENJEVALNICA OTROŠKIH KNJIG, IGRAČ in OBLAČIL

1714643778201V tednu pred prvomajskimi počitnicami smo zopet izvedli izmenjevalnico otroških knjig, igrač in oblačil. S tem smo obeležili svetovni dan Zemlje in svetovni dan knjige. Letos so se izmenjevalnici pridružili tudi otroci iz vrtca.

Učenci in vrtčevski otroci ste od ponedeljka do srede pridno prinašali knjige, oblačila in igrače, ki so bile večinoma res dobro ohranjene in so komaj čakale na nove lastnike. Sproti smo beležili, kaj in koliko stvari ste prinesli in tisti, ki ste prinesli največ, ste bili tudi prvi, ki ste si v četrtek, v Solčavi pa že v sredo, lahko izbrali želene predmete. V knjižnici je bilo že zjutraj zelo živahno, saj ste si z zanimanjem ogledovali, kaj vse bo na voljo za izmenjavo in nestrpno pričakovali, kdaj bo prišel trenutek, ko bodo vaše prinešene predmete nadomestili tisti, ki so jih prinesli sošolci ali drugi učenci šole. Dogajanje je bilo skozi celotno dopoldne živahno in polno vznemirjenja, še posebej za prvošolce, ki so se izmenjevalnice letos udeležili prvič.

Zares veseli dejstvo, da ste na izmenjevalnici zopet sodelovali v tako velikem številu in da nihče ni potarnal, da kakšne igrače ali knjige ne bi vzel, ker ni nova. Tudi oblačila ste z veseljem pomerjali in si jih izmenjali. Tako smo ugotovili, da ko se nečesa naveličamo, tega ni potrebno vreči v smeti. Kar se nam valja v kotu omare, bo razveselilo nekoga drugega. In zato ne bo potrebno iti v trgovino.

Hvala vsem učencem, ki ste sodelovali, šestošolkam za pomoč ter učiteljicam, ki ste spodbujale učence, da prispevajo svoj delež k izmenjevalnici. Vabljeni tudi prihodnje leto.

Nekaj utrinkov pa si lahko ogledate tukaj.

Knjižničarki

(Skupno 48 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v DOGODKI, NOVICE. Zaznamek za trajno povezavo.